esmaspäev, 21. september 2015

Meenutusi laagrist

Laagrist on möödas juba rohkem kui kuu ning hea on meenutada selle suve üht suuremat ja vahvamat sündmust. Taevaskojas veetsime lastega kaks pikka päeva, kuhu mahutasime lõbusaid tegevusi, samas jäi ka aega omavahel suhtlemiseks ning sportmängudeks. 

Laagrisse saabumisel jaotasime kõik tubadesse, jagasime kätte laagrisärgid, tutvusime omavahel ja tegime koos laagrireeglid. Tore oli koos meisterdada laagrilippu ja seda siis koos pidulikult heisata. Laagris osales meid parajalt palju: igaüks tutvus mõne uue vabatahtliku ja/või lapsega, samas jäid nimed lõpuks peaaegu meelde.

Enne lõunat orienteerusime ja lahendasime võistkonniti ülesandeid: maitsesime pimesi šokolaade ja püüdsime maitse järgi neid ära arvata, korjasime loodusest esemeid (kes tõi käbi, kes sambla, kes armastuskirja mõnest teisest laagriajast), lavastasime fotosid märksõnadega: looduslaps, parim sõber, lõbus tuju, lemmikloom, püramiid ning seletasime sõnu, hoides suus korki. Orienteerumisele järgnes ühine meeskonnamäng - nii suured kui ka väiksed, nii poisid kui ka tüdrukud mängisid jalgpalli - kes kaasa joosta ei soovinud, sai kaasa elada ja oma lemmikutele pöialt hoida. Jalgpalliplatsi ääres tegid paar vabatahtlikku lastele näomaalinguid: laagri pisimast tüdrukust sai Hello Kitty ja ühest julgest poisist Batman, põskedele ja kätele maaliti veel lilli, liblikaid, mesimummusid, jänkusid jne. 

Õhtul süütasime lõkke, grillisime ja laulsime koos. Korraldajate soov oli pakkuda sundimatut õhkkonda ja piisavalt laia tegevuste valikut nii lastele kui vabatahtlikele. Nii juhtuski, et mõned käisid jalutamas, teised grillisid vahukomme või mängisid sportmänge. Veidi rikkusime öörahu ja magama saime lapsed plaanitust natuke hiljem - kõik mängud olid ju veel pooleli. Hommikul tuli aga ärgata ja päeva alustada vahva lühimatkaga Taevaskotta. Nii palju oli meie seas neid, kes polnud seal veel käinud ja imetlesid kaunist ümbrust, mille lähedal me laagrit pidasime. Matkalt naastes saime kahe vabatahtliku juhendamisel õppida tegema tervislikke ja maistvaid smuutisid ning meisterdasime külmkapimagneteid. 

Enne koduteele asumist andsime pidulikult kõigile tänukirjad, sõime maitsvat torti ja veetsime veel viimased lõbusad hetked selle armsa seltskonna keskel. Me saame varsti jälle kokku, juba järgmistel sündmustel!




Järgmiste koosolemisteni!
Külli

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar