teisipäev, 8. september 2015

Laste ootused "Vanem Vend, Vanem Õde" laagrile

Lisaks sellele, et meie meeskonna tublid vabatahtlikud juba aktiivselt laagri korraldamisega tegelevad,  teavad ka meie väikesed sõbrad juba täpselt, millal ja kus toimub selleaastane „Vanem Vend, Vanem Õde“ suvelaager ning ootavad seda särasilmse õhinaga. 
 
Enne laupäevaõhtust Eurovisioonimöllu olid mõned meie projekti lapsed, kes elavad hetkel asenduskodus, rõõmuga nõus oma laagriootusi jagama.
 
Küsimusele „Mida sa laagris teha tahaksid?“ tuli palju vastuseid ja veel rohkem siiralt rõõmsat emotsiooni. Esimese asjana hõikasid nooremad lapsed kohe, et tahaksid oma Vanema Venna/Õega mängida! Mängul on lapse elus ja arengus oluline roll, kuid veelgi olulisem on, kui laps saab mängida koos oma täiskasvanust sõbraga, kes on sel hetkel 100% kohal ainult tema jaoks. Sellised mängimise-kohtumised on alati rõõmsad sündmused, mida meie noored sõbrad väga ootavad.
Kui vestlusringi ka veidi vanemad lapsed tulid, vastasid nemad, et tahavad sporti teha ja matkata. Mõned neist on juba Taevaskoja looduses käinud ja teavad väga hästi, et see on ideaalne koht mõnusaks matkaks või jalgpalli mänguks. Linnatänavatel pole ju sugugi nii huvitav matkata ja jalgpalli oleks ka tore vahelduseks koduõuele kuskil mujal mängida, eriti veel kui saaks teha suured meeskonnad ja vaadata, kes on osavamad, kas lapsed või nende Vanemad Õed/Vennad.
 
Lastelt küsides, kas õhtul pärast mänge ja matku grillida ka võiks, tuli vastuseks ühest suust: „Jaaa!“, ning et grillimise kõrvale võiks ka laulda, vestelda ja lõkke ääres vahukomme küpsetada. Sellistel mõnusatel olemistel saavad meie väikesed sõbrad rääkida kõigest, mis on oluline või südamel, ja lähedus oma Vanema Õe/Vennaga muutub kindlasti veelgi suuremaks ja siiramaks.
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar