reede, 17. august 2018

MTÜ Vanem Vend, Vanem Õde suvine laager 2018

10.–12. augustil toimus Mammaste Tervisespordikeskuses MTÜ Vanem Vend, Vanem Õde igasuvine laager.


Esimene ehk reedene päev oli väga sisutihe ja põnev, kuna külas olid rahuvalvajad Scoutspataljonist, kes näitasid ja lasid selga proovida oma varustust, õpetasid metallidetektoriga liiva seest koolapurke otsima ning selgitasid, näitasid ja õpetasid, miks on tähtis maastikul maskeeruda ning kuidas seal õigesti liikuda.Töötoa lõpetuseks kinkisid rahuvalvajad lastele paberist kokku liimitavate sõjamasinate komplektid, et lastele jääks tegemisrõõmu ka edaspidiseks.
Nagu ka eelmisel aastal, siis oli ka sellel aastal laagrilisi hea ja parema söögiga kostitamas kokk Maiken. Esimene päev lõppes sportmängudega, mille hulka kuulus nii tavaline võrkpall kui ka veepommivõrkpall.


Teine päev ehk laupäev hakkas kerge virgutusvõimlemise ning hommikupudruga. Päev oli täis meisterdamist ja nokitsemist.
Peamiseks temaatikaks oli taaskasutus. Toimus suur töötuba, kus tiimideks jagatud lapsed ja nende vanemad õed-vennad pidid välja mõtlema midagi kasulikku ja vahvat, mida saaks meisterdada ette antud tarbimisjääkidest, nagu ajalehed, munarestid, kangatükid jne. Ideid oli palju ja häid. Meisterdati kuusekaunistusi, tarbenõusid, Twisteri mäng, pimejalgpall ja palju muud. Kõik olid meisterdamisel väga usinad ning isegi kõige rahutumad hinged liimisid, kleepisid, õmblesid või teipisid väga keskendunult. Õhtul esitlesid tiimid üksteisele oma loomingut.



Taaskasutatud materjalidest meisterdamisega aga ei piirdutud. Samades tiimides meisterdati ka küpsisetorte, teemaks sipelgapesa. Ka toidulooming oli äärmiselt mitmekesine ning pilkupüüdev. Mõne tordi pealt võis näiteks leida lausa sipelgateks kehastunud õunaseemneid ja mõni tort oli nagu sipelgatempel.


Kolmas päev oli lõõgastumiseks. Söödi eelmisel päeval tehtud küpsisetorte, tantsiti Macarenat ja jenkat, võeti kokku kõik seni laagris toimunu, tänati osalejaid ja korraldajaid.


Indrek


Aitäh kõigile toetajatele:








21.31. augustini on kõigil huvilitel võimalik Tartu Lille Noortekeskuses (Lille 9) tutvuda MTÜ Vanem Vend, Vanem Õde laste ja vabatahtlike loominguga, mis on valminud meie laagris toimunud taaskasutuse töötoa raames.



Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar