teisipäev, 8. september 2015

Meie tegevused aastal 2014


Hiljuti märkis Raimo Ülavere oma aasta kokkuvõttes, et minevikus sobramiseks on ainult kaks head põhjust: et vaadata, kas sealt on midagi õppida ja teiseks, mõistagi, et taas läbi elada kogetud head elamust, edukogemust.
 
Järgnevalt vaatan tagasi enda ja programmi „Vanem Vend, Vanem Vend“ ümber toimuvale aastal 2014.

Aastal 2014 liitus programmi 25 uut vabatahtlikku ja nende läbi said uued sõbrad endale 25 last.  Meid märgati ja tõsteti esile korduvalt, oleme selle eest äärmiselt tänulikust ja liigutatud.

Aasta 2014 algas keerulistes oludes, aga entusiasm oli kõigil suur. Saame hakkama.

Mis oli minu jaoks sel aastal projektiga seoses esmakordne/eriline/meeldejääv?
Minu ja programmi ellu tulid uued inimesed. Inimesed kellega ei ole varem kokku puutunud, aga kui nad on tulnud, mõistad alles kuidas oled neid oodanud. Kõige erilisem oli see, et meie programm valiti Sotsiaalse Ettevõtluse Võrgustiku arenguprogrammi. Üle Eesti sai arenguprogrammis osaleda 8 vabatahtlikega tegelevat organisatsiooni. See oli minu jaoks suur au. Arenguprogrammi abil on minus ja programmis väga palju muutunud. Uuel aastal jätkub protsess meie programmis jõudsalt. Kaasame programmi uusi inimesi ja toimuvad mitmed uuendused.

Mida pean selle aasta suurimaks õnnestumiseks?
Suurim õnnestumine on see, et programm toimib olenemata raskustest ja minuga on särasilmsed vabatahtlikud. Sellest tulenevalt võiks suurim tegu programmis olla jõulupidu. Korraldada üritus, milleks puudub eelarve/projekt ja see õnnestub, on minu jaoks ime. Meie ümber on nii palju heatahtlikke inimesi ja ettevõtteid. Nende inimeste abiga muutuvadki meie laste elud paremaks ja see annab nii palju jõudu.

Mis mind kui projekti eestvedajat tööle innustas ka raskematel hetkedel? Kellele olen abi eest tänulik?
Et minu vabatahtlikud pingutavad iga nädal, et kohtuda oma väikse sõbraga. Nad ise õpivad/töötavad ja lisaks  peavad olema valmis raskusteks, ebaõnnestumisteks ja nad ikkagi jätkavad võõra lapsega. Ma ei saa neid alt vedada. See aasta jõulupidu korraldades avastasin kuidas noored inimesed võivad iseseisvalt võtta endale vastutavaid rolle. Näiteks pidada läbirääkimisi õhtujuhtidega, panna paika kogu ürituse kava, rääkida läbi fotograafiga, suhelda muusikutega, organiseerida kinkekaarte minuni, jne. Üks meeldejäävamaid hetki oli viimane õhtu enne jõulupidu. Kell oli juba 22 kui mul tuli meelde, et nööpnõelad jäi ostmata. Helistasin kohe vabatahtlikule Dianale ja tema oli vahepeal juba rääkinud teise vabatahtliku Hannaga, nii et need olid ostetud, kuigi ma ei olnud seda palunud. Vot sellised inimesed ümbritsevad mind. See aasta on mind väga eriliselt toetanud perekodu Käopesast Anne, kes on kõige raskematel hetkedel püüdnud mulle näidata, et kõik on veel võimalik parimaks koostööks. Tihedad koostöövestlused on muutnud asenduskodu laste osalemise projektis väga sisukaks ja mõistvamaks. Lisaks on kõik minu vabatahtlikud suurepärased motivaatorid, nad on uskumatud inimesed. Eriline tänu Dianale ja Hannale.

Millise mõttetera/mõtte/idee võtan sellest aastast endaga kaasa?
Ole nii nagu oled – SINA.

Mida tahan uuel aastal teisiti teha?
Puhata rohkem. Rohkem pakkuda vabatahtlikele põnevaid ja arendavaid väljakutseid.

Mis on uue aasta eesmärk?
Aasta 2015 eesmärgiks on kaasata 40 uut vabatahtlikku meie programmi.  Eesmärgiks on kaasata 30 uut vanemat venda/õde ja 10 uut vabatahtlikku konkreetsete ülesannetega tegelema (nt. blogija, turundusjuht, kodulehe haldaja, ürituste korraldajad, jne). Aastalt 2015 ootan oma vabatahtlikelt suurt panust ja loodan enamate asenduskodudega teha koostööd.

Mida ootan kõige rohkem?
Uusi kohtumisi ja kogemusi ootan kõige enam. Nende kombinatsioonil ei tea kunagi mis võib järgmiseks juhtuda ja see ongi põnevam.

Mida soovin oma vabatahtlikele uueks aastaks?
Ma soovin oma armsatele vabatahtlikele, et sära, rõõm ja heatahtlikus oleks nendega ka uuel aastal. Soovin, et nad püüdleksid oma eesmärkide ja unistuste suunas, loodan et saan neid selles toetada.  Teie olete minu inspiratsioon ja motivatsioon.

Aitäh kõigile toetajatele ja abistajatele kes on meiega aastal 2014 olnud! Teie abiga laste elude parendamine on olnud sujuvam.

Uute seiklusteni ühiselt


Evelin Tamm
Projekti „Vanem Vend, Vanem Õde“ koordinaator

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar