teisipäev, 8. september 2015

Heakorrapäev loomade varjupaigas


Kui mul paluti juunikuu üritus korraldada, siis mõtlesin  kohe, et see võiks kuidagi loomadega seotud olla. Sellest siis tekkis ka idee külastada Tartu koduta loomade varjupaika. Ei olnud kahtlustki selles, et vabatahtlik töö on Vanem Vend, Vanem Õde vabatahtlikele südameasjaks  ning et heateod pole nende jaoks midagi uut ega võõrast.  Seepärast polnud ka üllatav, et idee varjupaika külastada võeti hästi vastu ning et ka edaspidi läks korraldamisega kõik sujuvalt.

13. juuni oli väga soe ja ilus päev ning mul oli hea meel, et inimesed olid valmis oma vaba aja pühendama loomadele, kelle vastu elu ei ole just kõige heldem olnud. Kolm tundi möödus väga kiiresti. Selle aja jooksul puhastasime koerte ja kasside asemeid, jalutasime koerte ja küülikuga ning loodetavasti tegime ka varjupaiga töötajate elu natuke lihtsamaks. Kõik lemmikloomad vajavad tähelepanu, hoolt ja armastust ning meie eesmärk oli seda neile pakkuda.  Kõige väiksem osaline Kenor näiteks mängis ja tegeles kokku umbes paarikümne kassiga ning meil kõigil oli nii armas vaadata, kuidas laps neist hoolib. Kenori vanem õde Marigi tõdes, et Kenori eelistusel tegelesid nad kõige enam kassidega, kes läksid kõigile vabatahtlikele hinge. „Eriliselt meeldis Kenorile väike kollane kassipoeg, kes veetis põhiliselt oma vaba aega mööda puuri üles ja alla ronimisega. Kiisupoeg oli lausa nii vahva, et Kenor oli valmis helistama oma emale, et küsida, kas ta võiks vahva väikese kassi koju viia,“ meenutab Mari.
 
 
Üleüldse näitab see, kuidas me kohtleme endast nõrgemaid ja abitumaid, inimese kohta väga palju ning jääb vaid üle tõdeda, et Vanem Vend, Vanem Õde programmis on väga suure südamega inimesed! Üritusele panime punkti väikese grilliga Tartu seikluspargis. Tegus päev oli kõiki ära väsitanud, kuid see oli selline hea ja rahulolev väsimus, mis annab märku, et on midagi head korda saadetud :) „Puuride korrastamine võttis küll palju aega ja vaeva, kuid lõpuks oli tore vaadata, kuidas suurem osa kasse tõmbasid ennast oma värsketes pesades rahulikult kerra,“  tundis kasulikust päevast healtmeelt ka Mari. Rõõm tehtud tööst oli kõigil suur!
 
 
Eliise Poolma
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar