kolmapäev, 7. juuni 2017

Reflektsioon MTÜ Vanem Vend, Vanem Õde koolitusest



14. ja 15. aprillil Käbliku talus toimus MTÜ Vanem Vend, Vanem Õde uute vabatahtlike koolitus. Talu hubane õhkkond ja ümbritsev imeline loodus pakkus kohalolijatele kodust tunnet. Teineteisega tutvumine ning uute teadmiste omandamine rahulikus atmosfääris oli puhas rõõm. Kogenud vabatahtlikud tutvustasid organisatsiooni tegevust, rääkisid tugiisiku ja lapse rollist. Külalised MTÜst Mure Pooleks andsid ülevaate laste psühholoogiast. Koolitus toimus mõnusas seminari formaadis, kus igaüks esitas küsimusi ning avaldas oma arvamust. Kahepäevane kokkusaamine kulmineerus tutvumisega nooremate õdedega ja vendadega ankeetide abil. Järgnevalt iga vabatahtlik valis endale kõige sobivama lapse. Seega koolitus oli lõppenud ning igaüks jäi helgelt mõtlema tulevase väljakutse peale. Emotsioone koolitusest jagavad meie uued vabatahtlikud Sirli ja Aleksei.

Ärkasin 7.30. Oli 14 aprill ja ehmusin kui nägin, et väljas sadas laia lund.. No mis siis ikka, kui lumi siis lumi ja tegin endale mõnusa suure tassi kohvi. Hinges oli selline meeldiv ootusärevus ja põnevus- nii palju uusi toredaid tutvusi ja väljakutseid ootab ees.. Mina olen seikluseks valmis!
Kell sai 9.00 ja väike armas buss väljus 12-ne üksteisele võõra vabatahtlikuga Tartu südalinnast suunaga Käbliku turismitalu poole. Meid ootas hubane hoolitsetud talupidamine, mõnusalt soojaks köetud ahju ja kodusoojusega! Kõik koolitused toimusid villaste sokkide sahisedes- vahetus ja sõbralikus õhkkonnas. Ei olnud rumalaid küsimusi ega valesid lahendusi. Kogu koolitusprogramm toimus sulnilt ja lõbusalt! Pimeduse saabudes pakkus põnevat ootusärevust ja erutavaid elamusi kindlasti ka õhtune meelelahutusprogramm :)

Järgmise päeva hommikul oli olek kohe kuidagi natuke pidulik- veidi veel koolitust ja siis  hakkame tutvuma väikeste õdede ja vendadega. Lõpuks, kui ankeedid lauale pandi, oli see väga-väga liigutav hetk- millegi  suure lõpp ja veel suurema algus. Tundsin kuidas olime meeskonnana üksteise kõrval ja teineteisele toeks. Kõikide näost paistis ootusärevus, põnevus ja pisut ka muret ning hirmu. Ankeetidega tutvumine toimus minu jaoks üllatavalt rahulikult- suisa aeg-luubis, nagu keegi ei julgeks nii tähtsa otsusega liialt rabistada. See oli väga lahe! 

Ja nagu kõikides õnnelike lõppudega muinasjuttudes, juhtus ka meil nii, et iga vabatahtlik leidis oma pärlikese, mida aidata läikima lüüa.. Meie oleme valmis!!! 

Aitähh, et lasete meil olla osa millestki nii olulisest ja erilisest :)

Tegelen vabatahtliku tööga peamiselt kahel põhjusel. Esiteks minul esineb missioonitunne, mille eesmärgiks on laias laastus panustada ühiskonda. Teiseks emotsioonid ja kogemused, mida pakub vabatahtlik tegevus on asendamatud. Taaskord mul oli õnn tutvuda ägedate inimestega ning juba esimestest minutitest sain aru, et sattusin heasse seltskonda. Peamine motivatsioon liituda MTÜ tegevusega tuligi teiste vabatahtlike ja koolitajate poolt, kelle ütlustest ja olemusest kiirgus inspiratsioon. Koolitus pakkus nii uusi teadmisi, kui ka vastusi küsimustele. Murettekitav küsimus „kas ma saan ikka väljakutsega hakkama?” kadus tänu abivalmitele MTÜ esindajatele ning kinnitusele, et meil on alati võimalus murede tekkimisel küsida abi ning seda saada. Jõudes koolituselt koju jäin põnevusega ootama tutvumist enda noorema vennaga ning uusi kohtumisi teiste vabatahtlikega.

Sirli ja Aleksei


MTÜ Vanem Vend, Vanem Õde uute vabatahtlike koolitust 14.-15.04.2017 aitasid korraldada:







Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar