neljapäev, 15. oktoober 2015

Kelly meenutusi laagrist

Sellel suvel oli tegemist väga palju ning mul oli hea meel, kui sain 1. augustil aja maha võtta ning taas end Taevaskoja poole teele asuda. Algamas oli MTÜ Vanem Vend, Vanem Õde laste suvelaager. Viimasest korrast, kui seal käisin on möödas juba mõned kuud, tookord toimus vabatahtlike koolitus. Lastega veetsime Taevaskoja Puhkekeskuses kaks päeva, mis möödusid mängides ja jutustades. Leidsime noorema õdega omale nende kahe päeva jooksul uusi väikseid sõpru ja sõbrannasid.


Peale seda, kui olime kohale jõudnud, jagasime end tubadesse ära, suured õed ja vennad olid koos oma väikeste sõpradega ühes toas, et olukorra üle ikka kontroll valitseks ning oleks aega ka omavaheliseks suhtluseks. Pärast väikest puhkust panime kirja laagri reegleid. Kui reeglid olid selged, algasid tutvustamismängud, kuna meid oli seal parajalt palju, siis kulus küllaltki palju aega, et kõigi nimed selgeks saaksid. Nimed ja reeglid selged, siis asusime valmistama laagrilippu, mis laager see ikka ilma oma liputa oleks. Lapsed ja vabatahlikud kirjutasid ja joonistasid väga ilusa ja värvilise lipu, mis sai Priidu poolt heisatud. Algatasime seal meie programmi esimese traditsiooni - kõige vanem laagriline heiskab lipu ja kõige noorem võtab selle maha.


Olles omavahel kõik juba tuttavad, koostasime meeskonnad, kus oli meid umbes viis või kuus ning alustasime orienteerumisega. Mängu käigus pidime lahendama erinevaid ülesandeid, näiteks arvama ära, mis šokolaadiga on tegu; otsima metsast esemeid; jätma meelde, mis oli teki all ja siis need ära arvama ning tegime isegi inimpüramiidi. Kui orienteerumine lõppes, algas laste lemmiktegevus, jalgpall. Samal ajal tehti nii tüdrukutele kui ka poistele näomaalinguid. Pisike Eerika sai Hello Kittyks ja julgest poisist sai Batman, puudust ei tulnud ka lillede ja südamete maalimisest.


Õhtut alustasime grillimise ja toiduvalmistamisega. Grillisime nii liha, kui vahukomme. Õhtul käidi veel jalutamas ning räägiti juttu. Lapsed mängisid palli ja tundsid end mõnusalt. Väljas aega veetes muutis õhustiku hubaseks kaunihääleline tänavamuusik, kes laulis nii oma loomingut kui ka tuntud laule. Õhtu lõpetas Curly Stringsi laul "Kauges külas", mida kõik laagrilsed kaasa laulsid. Tuppa ümber kolides mängisime veel lauamänge ning saime magama oodatust hiljem.

Järgmine hommik algas maitsva hommikusöögiga millele järgnes matk Taevaskotta, paljud meist polnud seal käinud, neile oli maaliline loodus kaunis vaatepilt. Võin kindlasti väita, et sõin seal maailma parimat kooki, mis oli valminud Werneri kondiitrite osavate käte abil. Tagasi jõudes valmistasime külmkapidele magneteid ning Valerija rääkis, kuidas valmistada maitsvaid ent tervislikke smuutisid. Peale teooriat said kõik koos ka smuutit teha, polnud kedagi, kellele tervislik kosutus meeldinud poleks. Lõpetuseks jagati kõigile ka tänukirjad laagris osalemise eest. Ning peale seda tuli sammud seada taas raudteejaama poole.

Nii lõpeski, minu elu kõige meeldejäävam laager.


Kelly

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar